Svenskar satsar allt på spelindustrin

När en vill spela är det enkelt att slå sig ner vid dator, mobil eller surfplatta för att söka upp det spel man är sugen på. Men nu kan det bli ännu lättare – tack vare ett antal svenskar som går all-in i spelindustrin.

Det handlar om svenska Zimpler som vill göra det lättare med mobilbetalningar för samtliga spelsajter. Bolagets mål är att ge spelaren mer kontroll över spelandet, bland annat för att undvika ett eventuellt spelmissbruk men även för att underlätta i spelprocessen.

Och det är ett smart drag av det svenska bolaget. Det är just nu många som spelar och antalet spelande ökar hela tiden. Förr var det främst män i 20-årsåldern som spelade men nu är det allt fler kvinnor i medelåldern som väljer att satsa för att vinna. Det märks även på den spelreklam som just nu snurrar på tv-apparater och radio. Och om du anser att det är mycket spelreklam just nu är det för att det är så. 2015 total-investerades totalt 3,3 miljarder på marknadsföring för svenska spelbolag, då inklusive svenska spel. Men det är ju inte heller konstigt, i och med att spelmarknaden växer sig allt starkare – och bolagen måste ju få ut information om deras casinobonusar och andra erbjudanden.

Allt på ett ställe

Eftersom spelindustrin också växer så fort är det viktigt att man har en bra överblick av sitt spelande. Den genomsnittlige spelaren har oftast cirka två till åtta olika konton registrerade på spelsajter vilket kan göra det svårt att få en bra kontroll över hur mycket som man lägger på spelandet. Men nu ska alltså bolaget försöka ändra på detta 286370-miscellaneous-playing-cardsgenom att erbjuda möjlighet att samla alla spelkostnader på ett ställe. Grundaren och vd:n Kristofer Ekman Sinclair förklarar:

Spelindustrin är en stor växande marknad. Den är global och det mobila spelandet kräver ett verktyg för kontroll och översikt över sitt spelande. Vi såg att vi har en möjlighet att göra det vi kan, att ge kontroll till spelkunde