PC-spel mer poppis än mobilspel

De senaste åren har mobilspelsbranschen fullkomligt blomstrat och den har omsatt mer än någonsin förr. Men även om det går bra för mobilspelen, omsätter de ännu inte lika mycket som de fortfarande populära PC-spelen.

roligt-dator-laptop

Det går bra för spelbranschen nu och framförallt är det mobilspelen som har fått ett rejält uppsving den senaste tiden.

”Angry Bird är det spel som är det i särklass mest nedladdade mobilspelet genom tiderna och skapades av företaget Rovio i Finland.” Läs mer.

Men även om det går riktigt bra för mobilspelen, är faktiskt PC-spelen mer poppis. I Svenska Dagbladet kan man läsa att färska siffror visar att mobilspelen inte ens är i närheten av att ta över som största spelform. PC-spelen står nämligen fortfarande för den allra största omsättningen på marknaden. Enligt de siffror som presenterats stod PC-spelen för intäkter motsvarande 274 miljoner kronor förra året. Mobilspelen drog istället in 214 miljarder kronor. Även om båda spelformerna drog in över 200 miljoner kronor vardera, stod alltså PC-spelen för rätt mycket större intäkter.

Mobilspelen är billigare att köpa

Varför mobilspelen inte omsätter lika mycket som PC-spelen kan ha många förklaringar. Dels är det så att PC-spelen funnits på marknaden mycket längre än mobilspelen och har därför hunnit få en mer stabil och en bredare målgrupp. Sedan är det också så att mobilspelen ofta är rätt mycket billigare att köpa än PC-spelen. Mobilspelen kan till och med vara helt gratis, medan PC-spelen kan kosta upp till tusenlappar att köpa.